Klímaszerelés

Ezen menüpont alatt megtekintheti egy klíma telepítésének folyamatát, valamint megmutatjuk azt a minőséget amit képviselünk.

1. lépés

Mikor megérkezünk, feltétlenül reggelizünk. Ez az első és kihagyhatatlan lépés.

Majd előkészülünk a telepítéshez, behozzuk a szerszámokat, gépeket, kicsomagoljuk a beltéri egységet, valamint helyet csinálunk ott, ahol a munkafolyamatokat végezni fogjuk (Annak mindig nagyon örülünk, ha a telepítés helyét már előkészítik nekünk ).

2. lépés

Második lépésként előkészítjük az áramforrás helyét, kimérjük hova kerül a beltéri egység és ez alapján hol lesz a faláttörés a rézcsőpárnak.

3. lépés

Jöhet a fúrás! Megnézzük a fúrószárból milyen méret szükséges, összerakjuk a gépet, valamint, hogy megóvjuk akár a frissen festett falat és lakást a portól, beüzemeljük ipari poszívónkat. Akinek van felveszi a fülvédőjét és mehet is a fal átfúrása. Faláttörés után felhelyezzük a beltéri egység tartószerkezetét.

4. lépés

Vannak párhuzamos folyamatok, ez mindig az adott munkakörülménytől függ. A fal átfúrása után sokszor ketté válunk és amíg a beltéri egység tartószerkezete felkerül, addig kint is szépen alakul a kivitelezés. Kibontjuk a kültéri egységet és felfúrjuk a tartókonzolokat.

5. lépés

Selfi. Ez még nekünk is belefér… TicTokra azért nem kerül fel… vagy, hogy is kell írni? Mindegy is… 😀

6. lépés

A Beltéri és kültéri egység rézcsőpárral és elektromos kábelekkel való összecsatlakoztatása.

7. lépés

…Hoppá, Csabi arcára kiült a beérkező hívás öröme…szerintem újabb megrendelés…

8. lépés

Ebben a szakaszban, már felkerül a beltéri egység a falra és a kültéri egység a tartókonzolra. A kültéri egységet egyébként gumibakokra ültetjük a rezgés csillapítása végett és rozsdamentes csavarokkal rögzítjük.

A két egységet csatlakoztatjuk és áramellátás alá helyezzük a készüléket.

9. lépés

Jöhet a beüzemelés! Vákuumozzuk a rendszert és nyomáspróbát csinálunk, csőhossztól függően pedig hűtőközeget töltünk.

10.lépés

Amennyiben a megrendelő wifit is rendelt, beépítjük a beltéri egységbe (ennek egyébként ki van építve a helye gyárilag). Visszahelyezzük a készülék külső burkolatát és most már élesben ki lehet próbálni a berendezést. Megnézzük a hűtés-fűtés funkciót, megismertetjük a rendszert a megrendelővel és ha van kérdés azt átbeszéljük.

Épületgépészet

Villanyszerelés